Un no contempla els milers de beneficis que pot tenir una fruita com la cirera. Té una temporada curta però és una de les fruites més desitjades. És rica en hidrats, principalment en sucres com la fructosa, la glucosa i la sacarosa. En aquest sentit, ajuden a reduir els nivells de sucre en sang i són […]
Amb la calor el cos ens demana plats frescos, lleugers i amb gran quantitat d’aigua. Quan pensem en les receptes d’estiu, segur que ens ve a la ment les diverses combinacions d’amanides, però sobretot la que és amb formatge i tomàquet, un fruit especialment d’estiu. Altres receptes saludables i fresques són els ous durs amb […]
El pebrot té coses molt bones, com nombrosos antioxidants que ens ajuden a prevenir l’envelliment. És una hortalissa de l’estiu coneguda amb molts noms, com pebrina o pebre. Hi ha moltes variants d’aquesta hortalissa. Es classifica segons la mida, el color o la manera de consumir-la, la més coneguda és el pebrot escalivat. També queda […]
La móra és un fruit silvestre, que podem trobar als inicis de l’estiu, i també durant tot l’any en algunes contrades del nostre país. De gust dolç, destaca per contingut vitaminic, els polifenols i l’aportació de fibra. També té la presència de vitamines com la vitamina A, C, E, K i l’àcid fòlic.
L’estiu és l’estació de la calor i del sol. És una època de gran varietat de fruites, que són refrescants. El primer que ens pot venir a la ment és un fruit amb la pell vellutada, un pinyol rugós al mig i d’un gust dolç. En aquesta època, en els mercats i fruiteries podem trobar […]
Si és ben sabut que la temporada del bolet és la tardor, també hem de saber que a l’estiu es poden trobar algunes espècies. I és que igual que les fruites i les verdures, els bolets també n’hi ha de secs com per exemple els cama-secs o els moixerons de primavera. I és que, aquest […]
Dolç o salat, la fruita combina amb tot i potencia el seu gust. És un aliment refrescant que aporta molta aigua al nostre cos. En els menús dels restaurants podem trobar diversos plats amb tocs exòtics, això ve donat perquè la base del cuinat són fruites tropicals com el mango, la síndria o la papaia. […]
Les tomates estan composades bàsicament d’aigua, això fa que el seu valor energètic sigui baix. Porta força sucre, més que altres verdures. A les comarques gironines ès bastant habitual de trobar-lo a les fruiteries i verduleries. També té una elevada aportació de vitamines, minerals i fibra. Té un efecte antioxidant, per les seves vitamines E, […]
Sabeu que podeu fer compostatge a casa vostre, al balcó o al jardí, mitjançant el compostatge casolà de fruites i verdures, aixì com d’altres aliments, les restes vegetals, podem aconseguir transformar les deixalles orgàniques en adob per a la terra. D’aquesta manera reduïm els residus que van als circuits convencionals de recollida i tractament. Aquesta […]