Amb les pluges de la tardor surten els bolets com el pinetell. És un bolet comú que es pot trobar arreu del territori català. Surt, sobretot, en tot tipus de pinedes. És molt bo cuinat a la graella i saltat amb julivert amb una carn de consistència poc fibrosa. Per diferenciar-lo d’altres espècies, aquest té les làmines fines, denses i de color crema ataronjat. Els bolets són un tresor nutricional, ja que són pobres en sucres simples i, majoritàriament, contenen aigua. El tipus de cocció influeix en el nivell calòric del final del plat, no és el mateix fer-los a la planxa que amb molt d’oli.
FERRAN DANÉS co-Founder de NUFRUIT participa a la GUILLERIES BTT RACE. Endavant Ferran!! Valors,esport i persones. Tot l’equip de NUFRUIT, amb tú!!!
El calçot és cadascun dels brots d’una ceba blanca que ha estat replantada. Aquests brots, a mesura que van creixent, es van “calçant” (d’aquí l’origen de la paraula), que vol dir que es tapen els costats de terra per blanquejar-ne la base, que és la part comestible. Això provoca que la part enterrada sigui molt tendra […]
“TOMÀQUETS DEL PEBROT”. Producte de proximitat. Es un goix poguer gaudir d’aquest producte conrreat a les nostres terres. Km0.