Ha arribat el fred i amb ell la temporada dels calçots. Es tracta d’un producte clau de la gastronomia catalana, les principals zones de cultiu es troben, especialment, a la província de Tarragona. Encara que ara ja se’n puguin trobar, la temporada de les calçotades comença a finals de l’hivern, entre el febrer i el març. Les seves propietats són similars a les de la ceba, o sigui conté poc contingut calòric, però és ric en fibra. El fòsfor ajuda a l’enfortiment dels ossos i les dents, a més de protegir l’intestí. També, és un aliment idoni per a les dietes: afavoreix l’expulsió de toxines i ajuda a controlar la retenció de líquids. Es solen cuinar a la graella amb foc viu, però també es podria fer saltat amb verdures, sofregit a l’arròs o afegir-lo a una truita. Cadascú al seu gust.
Encara ens podem trobar una sorpresa …”PINATELLS”.
Des de NUFRUIT us desitgem un feliç Sant Esteve!
Una fruita dura, amb una pell brillant i gruixuda que protegeix el gran tresor que s’amaga dins. Les llavors recobertes d’una polpa dolça i sucosa, ens recorden a petites perles joioses que si ajuntéssim formarien un bonic penjoll. La magrana és una fruita que destaca perquè conté molta aigua i és baixa en sucres. Aporta […]