La xirimoia és una fruita desconeguda per molts, però quan la tastes l’acabes afegint a la teva cistella. És tropical, però el 80% es cultiva a Andalusia. Es pot menjar liquada, com a batut o partint-la per la meitat i amb una cullereta. Té una textura semblant a la nata o a la crema pastissera i un gust dolç. És un dels dolços que podem menjar sense gens ni mica de culpa i estant segurs que ens estem nodrint. És una fruita molt baixa en greixos i el seu contingut en potassi contribueix a evitar la retenció de líquids. Si la menges, el teu cor n’estarà agraït, ja que és cardiosaludable, a més té propietats antitumorals. Ara a la tardor és la millor època per a consumir-la.
La “TARONJA” en el seu millor moment de qualitat!
Dolors Nuñez Roura,CEO de NUFRUIT,col.labora amb els mitjans de comunicació com a Presidenta de l’ASSOCIACIÓ de MAJORISTES de Mercagirona per tal d’explicar com afecta la vaga del transport en el subministrament de la fruita i verdura al nostre mercat. A la foto,un moment de l’entrevista a la Cadena SER.
Les primeres PERES CASTELLS, també anomenades de SANT JOAN, de la temporada !!’