El mes de març és un interludi entre el període d’hivern i estiu. Aquest fet també passa en el món de la gastronomia perquè comencem a deixar els plats calents per a cuinar receptes més encarades al bon temps. Durant aquesta època podem trobar productes que inicien la seva temporada a la tardor com per exemple podria ser el ravenet, la ceba tendra, el bròcoli verd o l’escarola. Les propostes de cocció per aquest temps solen ser sopes clares, caldos depuratius i receptes que ajuden a netejar l’organisme.
Aquest tercer mes en són característiques la fava i el pèsol, essent dues verdures clarament de primavera. Es poden consumir saltejades amb pernil, estofades, amb pastes o arròs. Són unes hortalisses lleguminoses molt saboroses i plenes de nutrients, vitamines, minerals i amb diverses propietats beneficioses per la salut.
Un altre punt important són les fruites que segueixen el mateix sentit que les hortalisses. És un mes en què el cos necessita depurar-se i protegir-se de possibles infeccions. Les millors acompanyants per aquest procés poden ser les maduixes, la xirimoia, els alvocats, la pera conference, el kiwi o la taronja de taula.
S’acaba l’ estiu i avans que arribin les pluges es recullen les CARABASSES!!
El bolets són un tresor nutricional dels nostres boscos. Els bolets frescos són majoritàriament aigua (entre un 80 i un 90%), per això són un aliment que es fa malbé tan ràpid. Només contenen entre 20 i 35 kcal per 100 grams, una proporció semblant a la de les verdures.
Aquest mes de juny ha arribat l’estiu, aquesta es l’estació de la calor i la que té més hores de sol. És el moment de gran varietat de fruites, que són refrescants i de colors molt vius, i de verdures excel·lents. Podem trobar maduixes, albercocs, nectarines, préssecs, cireres i guindes, prunes, figues i bacores, fruites […]