Tant el barret com les làmines i el peu són de color taronja, de vegades més rogenc i d’altres més groguenc. Fa una olor barreja d’albercoc i cítrics molt característica que no s’assembla a la de cap altre bolet i que es tranforma en una desgradable pudor a peix podrit quan l’exemplar no està en bones condicions.
Els emperadors romans eren grans aficionats a menjar bolets, i en especial a l’ou de reig, i d’aquí li ve el nom llatí que es pot traduïr al català com bolet dels cèsars. Tan aficionats eren que Agripina va decidir matar al seu marit Clàudio posant-li unes quantes amanites phalloides entremig dels ous de reig, i explica la llegenda que tal era la golafreria de Clàudio amb els retxos que tot i sospitar-ho, se’ls va menjar i va morir.
Com es pot utilitzar la “FRUITA” a la cuina.Mil fulles de foie amb CODONY, POMA, MADUIXA i CIBULET. Una magnífica combinació !!
Una fruita molt refrescant en època de calor per el alt contingut d’aigua. Rica en vitamines, antioxidant i baixa en calories.
Desde NUFRUIT marquem “La diferència” en “TEMPS DE FLORS”.