Bolet excel·lent comestible, i molt cercat. En algunes regions de Catalunya (Gironès, Alta Garrotxa…) és conegut com a vaqueta, picornell a Mallorca, i a Cerdanya també se’n diu bolet de vaca.
És tot massís i de color groguenc, groc daurat o ataronjat, però el peu és més atenuat a la base. El barret, de 4 a 10 cm, primer és convex, després aplanat deprimit i finalment en forma d’embut; el seu marge és ondulat. Fa una olor agradable, afruitada, i el seu gust és dolç.Els rossinyols tenen la particularitat de no corcar-se mai i es poden collir molts dies després del seu naixement. En fer-se vell, negreja a les puntes del capell i el groc es torna amarronat.
Temporada de “TARONJA SANGUINA”.El seu color distintiu, es deu a la presència d’antocianina, una família de pigments antioxidants, comuns a moltes flors i fruites.La polpa obté el color fosc quan, a la nit, madura a temperatures baixes.A banda de les notes cítricas, es diferència de les altres taronges, per el toc de gust que recorda […]
ALVOCATS al punt de maduració. Exquisits per gaudir en infinitat de receptes i molt beneficioses propietats.
Niu de “FRUITES”. Un postre molt suculent i sugerent!!