+34 972 204 356 +34 609 780 855
CA | ES
CA | ES
Nufruit

OUS DE REIG

03/10/2019 | Actualitat

Tant el barret com les làmines i el peu són de color taronja, de vegades més rogenc i d’altres més groguenc. Fa una olor barreja d’albercoc i cítrics molt característica que no s’assembla a la de cap altre bolet i que es tranforma en una desgradable pudor a peix podrit quan l’exemplar no està en bones condicions.

Els emperadors romans eren grans aficionats a menjar bolets, i en especial a l’ou de reig, i d’aquí li ve el nom llatí que es pot traduïr al català com bolet dels cèsars. Tan aficionats eren que Agripina va decidir matar al seu marit Clàudio posant-li unes quantes amanites phalloides entremig dels ous de reig, i explica la llegenda que tal era la golafreria de Clàudio amb els retxos que tot i sospitar-ho, se’ls va menjar i va morir.

 

Altres notícies d'actualitat

31
ag. 2022

LA LLIMA

És una espècie de cítric de fruit petit,que és groga quan madura però comercialment es recull quan és verde.es molt àcida i té la seva pell molt bon aroma,molt utilitzada per a refrescos,combinats i bé integrada en la cuina.

29
des. 2021

RAÏM

S’apropa CAP D’ANY! i el raïm hem d’anar preparant!

08
abr. 2021

ROMANÍ

Romaní florit!!  El romer posseeix en les seves fulles glàndules que contenen olis essencials que li confereixen una fragant, fresca i forta olor, sobretot quan es trituren les seves fulles. És un condiment tradicional de la cuina mediterrània.

 

Més notícies

 

iglesiesassociats Política de privadesa xarxes socials Condicions d’ús Web