La Castanyada és una festa popular dels Països Catalans, tot i que en molts llocs s’ha perdut a diferència de Catalunya, que se celebra el dia de Tots Sants, tot i que darrerament se n’ha desplaçat la celebració a la vigília d’aquesta diada (entre el 31 d’octubre i l’1 de novembre).Se sol representar amb la figura d’una castanyera: una dona vella, vestida amb roba pobra d’abrigar i amb mocador al cap, davant d’un torrador de castanyes per a la venda al carrer, amb faldilles de sargil molt amples i folrades, amb davantal de cànem i llana. Al cap duien una caputxa blanca de llana, molt llarga, que els arribava fins més avall de mitja faldilla. La duien lligada al coll i a la cintura.
El “LITXI” és una font de nutrients.És ric en antioxidant com polifenols, flavonoides i tanins. Els antioxidant son molt beneficiosos per als tractaments mèdics amb efecte anticancerós, antiinflamatori i cardioprotectors. Tot això fa que el LITXI tingui molt potencial per ser aprofitat en la salud humana i inclòs l’animal.
Tomàquet “BARBASTRO” ple, dolç, gustos. Un plaer per assaborir !!!
La tardor i principis d’hivern,es la millor època de maduració.En els nostres boscos ens acompanyant amb aquest color tan vistós!