Moments de fred o d’altes amenaces sanitàries on la nostra salut es pot veure afectada, és important tenir una bona alimentació per ajudar a mantenir en línia la nostra salut mental i física.
Una bona tècnica per prevenir que virus i bacteris no afectin la nostra salut és menjar aliments rics en Vitamina C, com per exemple taronges, llimones o qualsevol altre tipus de cítric.
Altres remeis que antigament les àvies utilitzaven durant aquesta temporada són l’all i ceba. Són un bon mètode antiviral i antibacterià. Les receptes més conegudes són la sopa d’all i la de ceba.
Les carxofes són una gran font de qualitats que ajuden a regenerar el cos. Només pel fet que aporten àcids ja que ajuden a reduir els nivells de colesterol en sang i disminuir la pressió arterial, a més d’enfortir el sistema immunitari.
Pel que fa a les fruites trobem que els nabius contenen propietats protectores que eviten tota mena d’infeccions. El kiwi estimula els glòbuls blancs que ajuden a combatre infeccions i, finalment, la magrana conté propietats antivirals, les quals preveuen la grip i altres malalties gripals.
Ha arribat el fred i amb ell la temporada dels calçots. Es tracta d’un producte clau de la gastronomia catalana, les principals zones de cultiu es troben, especialment, a la província de Tarragona. Encara que ara ja se’n puguin trobar, la temporada de les calçotades comença a finals de l’hivern, entre el febrer i el […]
“TARONJA SANGUINA” o de sang.És una varietat de taronja que es caracteritza pel seu color vermellós. Aquest color es deu a la presència d’antocionina, una família de pigments antioxidants comuns a moltes flors o fruites, però molt estrany amb cítrics.
El temps a refrescat, per tant la”CARXOFA” ha millorat.