+34 972 204 356 +34 609 780 855
CA | ES
CA | ES
Nufruit

ROSSINYOLS

16/08/2019 | Actualitat

Bolet excel·lent comestible, i molt cercat. En algunes regions de Catalunya (Gironès, Alta Garrotxa…) és conegut com a vaquetapicornell a Mallorca, i a Cerdanya també se’n diu bolet de vaca.

És tot massís i de color groguenc, groc daurat o ataronjat, però el peu és més atenuat a la base. El barret, de 4 a 10 cm, primer és convex, després aplanat deprimit i finalment en forma d’embut; el seu marge és ondulat. Fa una olor agradable, afruitada, i el seu gust és dolç.Els rossinyols tenen la particularitat de no corcar-se mai i es poden collir molts dies després del seu naixement. En fer-se vell, negreja a les puntes del capell i el groc es torna amarronat.

Altres notícies d'actualitat

20
juny 2021

ALBERCOC

Temporada de fruita dolça l’“ALBERCOC”.Fruita carnosa, fàcil de menjar, molt bona per fer melmelada, un cop sec es converteixen en el deliciosos ORELLONS que els podem consumir tot el any.

24
set. 2021

PINATELLS

Ideies per un dinar sencill i saludable.Pappardelles amb “PINATELLS”!!

19
febr. 2018

AMANIDA PER ASSABORIR

MIXTA d’enciam per assaborir una suculenta amanida !!!!

 

Més notícies

 

iglesiesassociats Política de privadesa xarxes socials Condicions d’ús Web