Tant el barret com les làmines i el peu són de color taronja, de vegades més rogenc i d’altres més groguenc. Fa una olor barreja d’albercoc i cítrics molt característica que no s’assembla a la de cap altre bolet i que es tranforma en una desgradable pudor a peix podrit quan l’exemplar no està en bones condicions.
Els emperadors romans eren grans aficionats a menjar bolets, i en especial a l’ou de reig, i d’aquí li ve el nom llatí que es pot traduïr al català com bolet dels cèsars. Tan aficionats eren que Agripina va decidir matar al seu marit Clàudio posant-li unes quantes amanites phalloides entremig dels ous de reig, i explica la llegenda que tal era la golafreria de Clàudio amb els retxos que tot i sospitar-ho, se’ls va menjar i va morir.
Ha començat la temporada de cítrics i podem gaudir d’unes “CLEMENTINES” extraordinàries !!
Comença la temporada dels “NESPRES”.Es la primera fruita que surt de primavera.
Avui una senzilla recepte.”POMA GOLDEN ” al forn!