El calçot és cadascun dels brots d’una ceba blanca que ha estat replantada. Aquests brots, a mesura que van creixent, es van “calçant” (d’aquí l’origen de la paraula), que vol dir que es tapen els costats de terra per blanquejar-ne la base, que és la part comestible. Això provoca que la part enterrada sigui molt tendra i d’un gust i dolçor característica. La seva temporada s’inicia el novembre i s’allarga fins a la primavera.

Temporada de “PRÉSSEC GROC”, una delícia per assaborir !!
Amb la calor el cos ens demana plats frescos, lleugers i amb gran quantitat d’aigua. Quan pensem en les receptes d’estiu, segur que ens ve a la ment les diverses combinacions d’amanides, però sobretot la que és amb formatge i tomàquet, un fruit especialment d’estiu. Altres receptes saludables i fresques són els ous durs amb […]
La taronja és una fruita cítrica que a més de tenir una olor molt agradable, és sucosa i té moltes propietats benèfiques per a la salut. Aquesta fruita és molt versàtil ja que es pot consumir de moltes maneres sense que perdin les seves propietats i deliciós sabor; amb ella es poden fer postres, sucs, […]