El calçot és cadascun dels brots d’una ceba blanca que ha estat replantada. Aquests brots, a mesura que van creixent, es van “calçant” (d’aquí l’origen de la paraula), que vol dir que es tapen els costats de terra per blanquejar-ne la base, que és la part comestible. Això provoca que la part enterrada sigui molt tendra i d’un gust i dolçor característica. La seva temporada s’inicia el novembre i s’allarga fins a la primavera.
Així es col·loquen els “TOMÀQUETS de PENJAR” a pagès perquè es conservin !!
Fins el 25 de novembre el comerç local de Girona proposa una ruta gastronòmica pels aparadors candidats al premi “Millor Aparador Gastronòmic”, convocat per novè any consecutiu per l’associació de comerciants Girona Centre Eix Comercial. El concurs, que aquest any s’organitza novament en el marc i amb el suport del Fòrum Gastronòmic, compta amb més […]
La “TARONJA” en el seu millor moment de qualitat!