La carxofa és una verdura que l’adores o l’odies. Si ets dels de la primera opció, ja pots anar de pressa perquè ja la tenim al mercat! Per triar la millor cal que ens fixem en la tija, que ha de ser gruixuda, i el forat ha d’estar centrat. La carxofa és una de les hortalisses més riques en fibra, a més per a aquells que volen perdre quilos hi ha la dieta de la carxofa. Va bé per als problemes digestius, és un aliment diürètic i rebaixa els nivells de sucre en la sang. Es poden fer cremes, truites o guisats i la pots combinar amb peix, carn o pasta. Així doncs, és una verdura molt poderosa pels mesos d’hivern.
És una espècie de cítric de fruit petit,que és groga quan madura però comercialment es recull quan és verde.es molt àcida i té la seva pell molt bon aroma,molt utilitzada per a refrescos,combinats i bé integrada en la cuina.
Era la fruita preferida dels emperadors de la dinastia Tang a l’antiga Xina i va ser mom lloat pels poetes d’aquella cultura.Ara es molt més popular.
Ferran Danés mostrant les dimensions que pot arribar a tindre una “CARXOFA”.