+34 972 204 356 +34 609 780 855
CA | ES
CA | ES
Nufruit

ROSSINYOLS

16/08/2019 | Actualitat

Bolet excel·lent comestible, i molt cercat. En algunes regions de Catalunya (Gironès, Alta Garrotxa…) és conegut com a vaquetapicornell a Mallorca, i a Cerdanya també se’n diu bolet de vaca.

És tot massís i de color groguenc, groc daurat o ataronjat, però el peu és més atenuat a la base. El barret, de 4 a 10 cm, primer és convex, després aplanat deprimit i finalment en forma d’embut; el seu marge és ondulat. Fa una olor agradable, afruitada, i el seu gust és dolç.Els rossinyols tenen la particularitat de no corcar-se mai i es poden collir molts dies després del seu naixement. En fer-se vell, negreja a les puntes del capell i el groc es torna amarronat.

Altres notícies d'actualitat

03
nov. 2023

CEPS

Temps de bolets avui “CEPS”Uns dels més preuats i que donen més opcions a la gastronomia.Els podem consumir crusos, amb un bon carpaccio, secs, guisats i donen un aroma i una textura extraordinària el plat.

24
oct. 2021

RAÏM BLANC

Raïm blanc sense llevors!

12
des. 2021

TOMÀQUETS

Aquest temps podem també gaudir de uns bons TOMÀQUETS!

 

Més notícies

 

iglesiesassociats Política de privadesa xarxes socials Condicions d’ús Web