Bolet excel·lent comestible, i molt cercat. En algunes regions de Catalunya (Gironès, Alta Garrotxa…) és conegut com a vaqueta, picornell a Mallorca, i a Cerdanya també se’n diu bolet de vaca.
És tot massís i de color groguenc, groc daurat o ataronjat, però el peu és més atenuat a la base. El barret, de 4 a 10 cm, primer és convex, després aplanat deprimit i finalment en forma d’embut; el seu marge és ondulat. Fa una olor agradable, afruitada, i el seu gust és dolç.Els rossinyols tenen la particularitat de no corcar-se mai i es poden collir molts dies després del seu naixement. En fer-se vell, negreja a les puntes del capell i el groc es torna amarronat.
Idees per decorar amb CLEMENTINES i pinyes.Motius de tardor!
Te bon gust.,però prova millor al cos.Escàs de greixos i ric en fibra.A més es una bona font de Vitamina A.
NUFRUIT col·labora amb la Fundació Sergi.Per aquest cap d’any ha creat la “Pulsera solidària” el RAÏM DE LA SORT.Bon any 2017 !!!!