+34 972 204 356 +34 609 780 855
CA | ES
CA | ES
Nufruit

OUS DE REIG

03/10/2019 | Actualitat

Tant el barret com les làmines i el peu són de color taronja, de vegades més rogenc i d’altres més groguenc. Fa una olor barreja d’albercoc i cítrics molt característica que no s’assembla a la de cap altre bolet i que es tranforma en una desgradable pudor a peix podrit quan l’exemplar no està en bones condicions.

Els emperadors romans eren grans aficionats a menjar bolets, i en especial a l’ou de reig, i d’aquí li ve el nom llatí que es pot traduïr al català com bolet dels cèsars. Tan aficionats eren que Agripina va decidir matar al seu marit Clàudio posant-li unes quantes amanites phalloides entremig dels ous de reig, i explica la llegenda que tal era la golafreria de Clàudio amb els retxos que tot i sospitar-ho, se’ls va menjar i va morir.

 

Altres notícies d'actualitat

05
març 2018

LA MÚRGULA

S’apropa Sant Josep i la “MÚRGULA” ha tret el bec.

11
juny 2019

PRESEC PARAGUAIA

El Paraguaià procedeix d’una mutació del presseguer, és originari de la Xina des d’on es va començar a estendre cap a Espanya. Es conrea principalment en regions temperades i té unes exigències de sòl i cultiu similars al del presseguer i la nectarina. Aquesta fruita només produeix a la península Ibèrica, més concretament a Múrcia […]

03
des. 2019

CISTELLES DE FRUITES!!

Vols ser original? Regala una cistella de fruita per fer un detall saludable i diferent.Amb una selecció de l’època de Nadal y de temporada. Amb l’estil i la qualitat NUFRUIT!  

 

Més notícies

 

iglesiesassociats Política de privadesa xarxes socials Condicions d’ús Web