Les carabasses ens recorden la tardor, tot i tenir receptes d’estiu. És una verdura amb moltes propietats com el ferro, el calci o el potassi. D’aquesta verdura se’n poden aprofitar les llavors i les flors. Són fàcils de combinar, sigui en un àpat principal o en postres, gràcies a la seva dolçor. Actualment hi ha carabasses tot l’any. El seu component principal és l’aigua, seguit de la fibra i els hidrats de carboni. Tenen uns colors variats, ataronjats i verds, que conviden a la decoració.
Una amanida o ensalada és principalment un plat fred amb ingredients generalment crus, predominant les hortalissesbarrejades, tallades en trossos i habitualment condimentades o adobades o trompades o amanides, fonamentalment amb sal, oli d’oliva i vinagre, que es pot prendre com a plat únic, abans o després del plat principal i fins i tot com a complement (per a picar). A la península Ibèrica les amanides més […]
Plat senzill i deliciós. Cocotxes de bacallà amb “ROSSINYOLS”, per llepar-se els dits !!!
El raïm és una fruita obtinguda de la vid. Els raïms venen en raïms, són petitaas i dolçes. És menjan fresques o s’utilizen per produir agraz, mosto, vi, vinagre i pisco. Creixen agrupades en raïms d’entre 6 i 300 raïms. Poden ser negres, morades, grogues, dorades, púrpura, rosades, marrons, ataronjades o blanques, encara que aquestes […]