Els cogombres són bàsicament aigua i potassi, tenen pocs nutrients, però no vol dir que no tinguin propietats saludables. Proporcionen elasticitat a les cèl·lules del cabell, les ungles i milloren l’estat de la pell. L’aigua que conté fa que sigui diürètic i laxant, per aquesta raó ajuda quan un es vol aprimar. Es pot trobar tot l’any, però és una verdura d’estiu. Per naturalesa és freda i refrescant, que es manté fins i tot després de la cocció. Hi ha diverses receptes per fer amb el cogombre, pot ser un entrant o en un plat principal.
Diferents “GERS”.Baix en calories, ric en fibra , antioxidant i sobretot en fitonutrients .
“CARXOFES de TUDELA”.De les mes preuades per els gastrònoms. Es caracteritza per tenir un color verd no brillant, forma oval i tenir un orifici circular en la part superior. El fruit és tendre i caracteritzat per l’absència de pèls. Es reprodueixen de forma vegetativa per esqueix, zuecas o tocones.
Amanida d’alvocats,maduixes i espinacs!!